Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Υγιης τροπος για να τρωτε Τηγανητές πατάτες

Υγιης τροπος για να τρωτε Τηγανητές πατάτες
           Μουλιαστε σε νερο τις πατάτες 
Όλοι αγαπούν τις τηγανητές πατάτες, αλλά γνωρίζατε ότι όταν τροφές πλούσιες σε άμυλο, μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργείται το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο.
Τώρα, μια νέα βρετανική μελέτη δείχνει ότι μπορεί κανείς να μειώσει τα επίπεδα του καρκινογόνου ακρυλαμίδιου , απλά με την εμβάπτιση των πατατων σε νερό πριν το τηγάνισμα τους.
Το ακρυλαμίδιο ,βασικά δημιουργείται όταν οι πατατες τηγανιζονται πάνω από τους 120 βαθμούς.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το μούσκεμα για 30 λεπτά μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό ακρυλαμιδίου μέχρι 38 τοις εκατό και για δύο ώρες μεχρι και 48 τοις εκατό.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μόνον οταν η πατάτα ήταν τηγανισμενη με ένα ελαφρύ χρώμα. Δεν είναι σαφές αν η ίδια μείωση θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν οι τηγανιτές πατάτες μαγειρεύονται εως ένα βαθύ, σκούρο καφέ χρωμα.

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η βιταμίνη C κατεβαζει τα επίπεδα του ουρικού οξέος

Η βιταμίνη C κατεβαζει τα επίπεδα του ουρικού οξέος

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C δεν ειναι καλη μόνο για την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση ή όταν εισθε ασθενής, αλλά επίσης και για όσους πάσχουν από ουρικό οξύ ή ουρική αρθρίτιδα, μια μορφή αρθρίτιδας που προκαλεί την εμφάνιση φλεγμονής στις αρθρώσεις.
«Η πρόσληψη της βιταμίνης C αποτελεί μια άλλη επιλογή η οποία είναι χρήσιμη για την πρόληψη των ασθενειών της ουρικής αρθρίτιδα», εξήγησε ο Δρ Hyon Choi και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο της Κολουμπια στο Βανκούβερ του Καναδά. Οι ουρική αρθρίτιδα συνήθως εμφανίζεται από την ηλικία των 40 ετων και άνω στους άνδρες, και μερικές φορές και στις γυναίκες.Οι εμπειρογνώμονες λένε οτι η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα.
Η Ουρική αρθρίτιδα, ειναι μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στις αρθρώσεις και συνδέεται με την κατάχρηση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την υψηλή πίεση του αίματος και με μια διατροφή πλούσια σε κρέας και τυρί.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η νόσος προσβαλει  περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους. Μια ερευνα σε 47 000 άτομα, με μια σειρά από προβλήματα υγείας, από το 1986 έως το 2006, διαπίστωσε ότι σε κάθε 500 mg βιταμίνης C, που καταναλώνεται μπορει να μειώσει τον κίνδυνο της ουρικής αρθρίτιδας μέχρι και 17 τοις εκατό.
Ο κίνδυνος μειώνονταν περαιτέρω στο 45 τοις εκατό για εκείνους που κατανάλωναν 1500 mg βιταμίνης C την ημέρα,από εκείνους που κατανάλωναν 250 mg ανά ημέρα, είπε μια ομάδα με επικεφαλής τον Choi που τώρα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ. περίπου 70 mg βιταμίνης C, μπορείτε να πάρετε από ένα πορτοκάλι.Για περισσοτερη  βιταμίνη C παρτε συμπλήρωμα σε χάπι.

Διαβαστε για τις βιταμίνες.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

5 λόγοι για να φάτε σκόρδο

          5 λόγοι για να φάτε σκόρδο

Το σκόρδο είναι περισσότερο από ενα καρυκευμα που μπορεί να προσθέσει στη γεύση των φαγητων? Είναι ένα φυσικό, παραδοσιακό φάρμακο που έχει αντιικες, αντιβακτηριδιακες, και αντιμυκητιακές ιδιότητες.
Η τακτική κατανάλωση σκόρδου έχει συνδεθεί με:
1.Τη βελτίωση των συνολικών επιπέδων χοληστερόλης
2.Τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη μείωση σχηματισμού θρόμβων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής
3.Τη Καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού
4.Την ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, συμπεριλαμβανομένου του πονόλαιμου
5.Τη  μείωση των μυκητιασεων και των λοιμώξεων.
Προσοχη.
Η Κατανάλωση ωμού σκόρδου (ψιλοκομμένο ή πουρέ) απελευθερώνει πλήρως το συστατικό, allicin. Το Σκόρδο χάνει αντιβιοτικές ιδιότητες του όταν μαγειρεύετε ή αποξηραινεται.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Οφέλη από τους φρέσκους χυμούς φρούτων

Οφέλη από τους φρέσκους χυμούς φρούτων
 
Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε τα φρούτα είναι να τα τρωτε ωμά, με τη φλουδα τους ή χωρις, με άδειο στομάχι και 20 λεπτά πριν από τα γεύματα.
Αν δεν είστε συνηθισμενος να τρωτε φρούτα ,πινετε τους χυμούς των.. Με αυτό τον τρόπο θα δείτε ότι η όρεξή σας για τα φρούτα θα αυξηθεί.
Τα Φρούτα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα - Τρώτε πολλά φρούτα, αυτο μπορεί να έχει μια μυστηριώδη θεραπευτική επίδραση στον οργανισμο. Ακόμα καλύτερο είναι, να πίνετε πολύ φρεσκοστυμμένα φρουτοποτά, σε τακτική βάση. Θα χρειαστούν περίπου 30 μέρες μέχρι να παρατηρήσετε τα πρωτα αποτελέσματα.
Για Ηθικούς λόγους να τρώτε φρούτα – Τα Φρούτα, δεν πρέπει να θανατωθούν και να σφάζονται για να μπορέσετε να τα φάτε. Τα φρούτα απλώς κρέμονται στα δενδρα και περιμένουν να κοπουν από εσάς!
Τα φρούτα είναι η πιο φυσική τροφή - Όταν δείτε ένα κομμάτι του φρούτου να κρέμεται από ένα δέντρο,ειναι σαν να σας λέει: «Τρώτε τα φρούτα μου,αυτο θα με βοηθήσει να εξαπλωθουν οι σπόροι μου." Ετσι λειτουργεί η φύση. Οι Άνθρωποι τρώνε τα λαχανικά και τα φρούτα και συνεπώς βοηθούν τα φυτά να εξαπλωθουν.
Οι Φρέσκοι χυμοί είναι μια τεράστια πηγή ενζύμων. Στην πραγματικότητα, η "φρεσκάδα" του χυμού είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά, επειδή τα ένζυμα καταστρέφονται από τη θερμότητα. Όταν τρώτε μαγειρεμένα τρόφιμα, δημητριακά, φρούτα, ή λαχανικά, και αν το φαγητό μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες άνω των 114 βαθμών, τα ένζυμα έχουν καταστραφεί από τη θερμότητα.
Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών είναι καλές πηγές βιταμινων. Τα Εσπεριδοειδή (γκρέιπ-φρουτ, πορτοκάλια, κλπ.) παρέχουν ικανη ποσοτητα βιταμίνης C. Ο χυμός καρότων περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, με τη μορφή βήτα-καροτίνης.
Το σώμα σας απαιτεί ορισμένες ποσότητες θρεπτικών ουσιών, ανόργανα άλατα και βιταμίνες κάθε μέρα για να λειτουργήσει στο αποκορύφωμά του. Όλα αυτα βρισκονται σε νωπά προϊόντα, φρούτα, λαχανικά ή χόρτα και μπαχαρικά. Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι έχετε λάβει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για το σώμα σας σε καθημερινή βάση, χρειάζεται να καταναλώνετε μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ένας συνδυασμός μπορεί να σας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσται.
Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν το νερό. –μια ακόμη ουσία που είναι απολύτως απαραίτητη για την καλή υγεία.Περισσότερο από το 65% των περισσότερων κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα είναι κατασκευασμένα από το νερό, καθώς και σε ορισμένους ιστούς, όπως για παράδειγμα στον εγκέφαλο, τα κύτταρα μπορεί να αποτελουνται 80% από νερό.
Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από σημαντικές ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Μερικα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες που ονομάζονται αντιοξειδωτικά, όπως β-καροτένιο, βιταμίνες C και Ε και σελήνιο, που είναι τα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τις μεμβράνες των κυττάρων από τη ζημία των ελεύθερων ριζών.
Διαβαστε για τα Μήλα ,τη  Μπανάνα.το Καρότο και τη Ντομάτα.
Οι Φρέσκοι χυμοί είναι λοιπον,ένα τέλειο συμπλήρωμα διατροφής. Είναι πολύ πιο ισχυρό από τα απομονωμένα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα χάπια βιταμινών. Τα Θρεπτικα στοιχεια αλληλοεπηρεάζονται και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να διαχωρίζονται.

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πράσινα φασολάκια

            Πράσινα φασολάκια
Τα Πράσινα φασολάκια, αν και εχουν λιγες θερμίδες (μόνο 43,75 σε ένα ολόκληρο φλιτζάνι), είναι φορτωμένα με θρεπτικά συστατικά.Ειναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνης C, μαγγάνιου, βιταμίνης Α, φυτικών ινών, καλίου, φολικού οξέος και σιδήρου.
Είναι επισης καλή πηγή μαγνησίου, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, χαλκου, ασβεστιου, φώσφορου, πρωτεΐνων, ωμέγα-3 λιπαρων οξέων και νιασίνης.
Η βιταμίνη Κ που παρέχεται από τα πράσινα φασόλια,ειναι το 122,0% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (ΣΗΔ), σε ένα κύπελλο,και  είναι σημαντικη για τη διατήρηση ισχυρών οστών. Η βιταμίνη Κ είναι αναγκαία για να διατηρηθεί η κατάλληλη πυκνότητα των οστών και η πηξη του  αίματος. Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.
Ελλείψεις της βιταμίνης Κ έχουν συνδεθεί με τη βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία, γαστρεντερική αιμορραγία, αιματουρία (αίμα στα ούρα), ρινορραγίες, αιμορραγία του οφθαλμού, αναιμία, αιμορραγία ούλων, παρατεταμένο χρόνο πήξης, αιματώματα, αιμορραγία, εύκολοι μώλωπες, πορφύρα, οστεοπενία, οστεοπόρωση, κατάγματα, υπερασβεστιουρίας, και ασβεστοποίηση των μαλακών ιστών, ιδιαίτερα στις καρδιακές βαλβίδες.
--
Τα Πράσινα φασολάκια αποτελούν επισης πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, ιδίως μέσω της συγκέντρωσης της βήτα-καροτίνης, και μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Τα δύο αυτα θρεπτικά στοιχεία είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά που εργάζονται για τη μείωση των ποσοστών των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, η βιταμίνη C ως υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό και η βήτα-καροτίνη, ως λιποδιαλυτή. Αυτη η ομάδα βιταμινων ,βοηθά στην αποφυγη  οξειδωσης της χοληστερόλης. Ένα φλιτζάνι φασολάκια θα σας παρέχει 16,6% της ημερήσιας αξίας για τη βιταμίνη A, μαζί με το 20,2% της ημερήσιας τιμής για τη βιταμίνη C.
Διαβαστε για τις Βιταμίνες.
Τα Πράσινα φασολάκια είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, μια πολύ καλή πηγή καλίου και φυλλικού οξέος, και μια καλή πηγή μαγνησίου και ριβοφλαβίνης. Κάθε ένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό καρδιο-προστατευτικά ρόλο.
Τα Πράσινα φασολάκια,ομως, είναι ενα από τα λιγα τροφιμα που περιέχουν μετρήσιμη ποσότητα οξαλικων άλατων, φυσικες ουσίες που βρέθηκαν στα φυτά, τα ζώα και τον άνθρωπο. Τα οξαλικά αλατα μπορούν ,σπανιως,να προκαλέσουν  προβλήματα υγείας. Για το λόγο αυτό, τα άτομα με ήδη υπάρχοντα προβλήματα στα νεφρά ή στη χοληδόχο κύστη, ας αποφεύγουν την κατανάλωση πράσινων φασολιών. Τα Οξαλικά άλατα μπορεί επίσης να παρεμβαίνουν στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό, τα άτομα που επιχειρούν να αυξήσουν το ασβέστιο ας αποφύγουν τα πράσινα φασόλια, ή εάν παιρνουν συμπληρώματα ασβεστίου, ας τρωνε πράσινα φασόλια 2-3 ώρες πριν ή μετά τη λήψη συμπληρωμάτων τους.

Διαβαστε για τα  Φασόλια Mung.

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Διατηρήστε τη μνήμη με Μήλα

              Διατηρήστε τη μνήμη με Μήλα
Φάτε 2-3 μήλα την ημέρα, ή καταναλωστε το χυμο τους ,αυτο μπορεί να βοηθήσει,ωστε ο εγκέφαλος να λειτουργεί καλά,και έτσι να μην είσαστε ξεχασιάρης.Οι Αντιοξειδωτικές ουσίες των μήλων, κυρίως Η βιταμίνη C και η Κουαρσετινη (quercetin), βοηθουν την πρόληψη των ζημιών στη μνήμη,του εγκεφάλου, που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες.
Η περιορισμένη πρόσληψη αντιοξειδωτικών, κάνει το σώμα μας να μην είναι σε θέση να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν μια σειρά από ασθένειες, από καταρράκτη μεχρι καρκίνο.
Υγιείς λύσεις με μηλα
Ένα μήλο την ημέρα το γιατρο τον κανει περα. Αρχαία ρηση που ισχυει διαχρονικα.. Πραγματικά τα οφέλη των μήλων είναι πολλα και σημαντικα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το φρούτο περιέχει πολλές βιταμίνες, ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες, και ειναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Γι 'αυτό μην καθυστερειτε.  Να τρωτε ένα μήλο κάθε μέρα.
Τα οφέλη του μήλου ήταν γνωστα από τη Ρωμαϊκή εποχή.
Πολλά τα οφέλη των μήλων.
(1) μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα
(2) ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση
(3) βοηθουν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα
(4) αύξανουν την HDL χοληστερινη
(5) σκοτώνουν τους ιους
(6) μειώνουν την όρεξη
(7) διευκολύνουν την πέψη
(8) βοηθουν στη διατήρηση της υγείας των νεύρων
(9) συμβαλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου
(10) μπορουν να διατηρήσουν την υγεία της καρδιάς.

Η έρευνα δείχνει ότι τα μήλα έχουν υψηλά επίπεδα quercetin. Τα υψηλά επίπεδα της quercetin που αναφέρονται μπορεί να αυξήσουν την αντιοξειδωτική δράση στο αίμα. Αυτό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης του αίματος.

Επιπλέον, το υψηλό ποσοστο quercetin κάνει τα άτομα που καταναλώνουν μηλα να εχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η κουαρσετινη ειπώθηκε οτι είναι αναστολεας ορισμένων μορφών καρκίνου. Οι καπνιστές ενθαρρύνονται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μήλων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μήλα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και quercetin, και μπορεί να βοηθήσουν την πρόληψη βλαβών στα τοιχώματα των αγγείων ,που προκαλουνται από τον καπνό.
Η Υδατοδιαλυτη ίνα που ονομάζεται πηκτίνη και υπαρχει στα μήλα, , μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Η Πηκτίνη επισης μπορεί να δεσμεύσει τα χολικά οξέα και βοηθα τη δυσκοιλιοτητα. Η Πηκτίνη στα μήλα είναι επίσης χρήσιμη στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Θρεπτικά συστατικά σε 100 γραμ.μήλων:
Ενέργεια                      58,00 θερμιδες
Πρωτεΐνη                      0,30 g
Λίπος                            0,40 g
Υδατανθρακες            14,90 g
Ασβεστιο                    6,00 mg
Φωσφόρος                10,00 mg
Φυτικες ινες                   0,70 g
Σιδηρος                       1,30 mg
Η βιταμίνη Α               24,00 RE
Βιταμίνη Β1                  0,04 mg
Βιταμίνη Β2                  0,03 mg
Βιταμίνη C                    5,00 mg
Νιασίνη                        0,10 mg
Σε σύγκριση με τα πορτοκάλια, τα μήλα περιέχουν 50% περισσότερη βιταμίνη Α. Αυτή η βιταμίνη βοηθα στην ίαση των λοιμώξεων και μπρορει  να κρατήσει τα μάτια σε καλή κατάσταση. Οι  βιταμίνες C και Β είναι σημαντικές για τη διατήρηση υγιών νεύρων. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για το σχηματισμό των οστών και των δοντιών. Το ασβέστιο στα μήλα, μπορεί να βοηθήσει το πεπτικό σύστημα να απορροφήσει ασβέστιο από άλλα τρόφιμα.
Διαβαστε επισης. Μήλα για το καλοκαίρι!

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Τροφές που περιέχουν κάλιο

Τροφές που περιέχουν κάλιο
Το κάλιο είναι ενα πολύ καλo μεταλλικο στοιχειο,που συμβαλει στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, και μπορει να σας δώσει ενέργεια.
Η πιο δημοφιλής πηγή καλίου ειναι η Μπανάνα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα που περιέχουν περισσοτερο κάλιο από την μπανάνα.
Διαβαστε για την Μπανάνα plantain.
1.                        Γλυκοπατάτα
Η γλυκοπατάτα είναι γνωστη ως μια πολυ καλη πηγή καλίου.
Μια  γλυκοπατάτα περιέχει 694 mg καλιο δηλ. περίπου το 15 τοις εκατό του ποσού που συνισταται για μία ημέρα.
2.                       Παντζαρια 
Μισό ποτήρι χυμός παντζαριων περιέχει 655 mg καλιο.
Θρεπτικά συστατικά:
Τα παντζαρια εχουν εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β6.
Περιέχουν, επίσης, νάτριο, ασβέστιο, χλώριο, χαλκός, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, ιώδιο, φώσφορο, θείο και βιοφλαβονοειδη.
Ο χυμός τους είναι μια καλη πηγή ινών, φολικου οξεος, βιοτίνης, και νιασίνης.
Ο Χυμός από τα παντζαρια  μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ενα υγιεινό σνακ,αφου περιαχει λιγες θερμίδες,.
Δοκιμάστε το χυμό τους σε συνδυασμό με χυμό Καρότου, δεν έχει μόνο ωραια γεύση, και ένα φανταστικό χρώμα, αλλά και τα θρεπτικά συστατικά των δύο λαχανικών βοηθουν για να εχετε καλη υγεία.
Ο γευστικός κόκκινος χυμός του παντζαριού μπορει να βοηθήσει σε ζητήματα όπως πέτρες στα νεφρά και τα νεφρά γενικοτερα, το συκώτι και τα προβλήματα του προστάτη. Είναι πλούσιος σε σίδηρο, ετσι ώστε μπορει να βοηθήσει στην ανανέωση του αίματος με τις,ζωτικής σημασίας, θρεπτικες ουσιες.
Ο χυμός των παντζαριων επισης,μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καθώς έχει πολύ λιγότερη ζάχαρη από τους χυμούς των φρούτων, και έχει περίπου το 50% των θερμίδων τους.

3.                           Πατάτες
Οι Πατάτες έχουν υψηλα επίπεδα καλίου, δηλαδή 610 mg για μια πατάτα.
Για την υγεία της καρδιάς είναι καλο να καταναλώνουμε περισσότερο κάλιο παρα νάτριο. Αυτος ειναι ενας καλος λόγος για τον οποίο πρέπει να τρώμε πατάτες,και δεν παχαινουν,οπως ορισμένοι πιστεύουν.Ομως καλυτερα να τις προτιμουμε ψητες η βραστες η στον ατμο.
Η Θρεπτική αξία, της πατάτας είναι περισσότερο γνωστή για την περιεκτικότητα της σε υδατάνθρακες.
Οι πατάτες εχουν πολλες φυτικές ίνες και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Β6 και potassium.Περιέχουν επίσης σίδηρο, φολάτες, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, νιασίνη, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.
Γνωρίζατε ότι οι πατάτες είναι γεμάτες από βιταμίνη C; Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν τρώμε πατάτες ωμες, το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης C χάνεται, από τη θερμότητα του μαγειρέματος. Επιπλέον, μία ψητή πατάτα προσφέρει περίπου το 20 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας της βιταμίνης Β6, το οποίο είναι καλό για την καρδιά σας. Επίσης, είναι πολύ πλουσιες σε κάλιο, περισσοτερο απο άλλες τροφές πλούσιες σε κάλιο. Είναι επισης,μια πάρα πολύ καλή πηγή σιδήρου και χαλκού,. Στην πραγματικότητα, μια πατάτα την ημέρα είναι καλή για την καρδιά σας, προωθώντας τα κανονικά επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.
Διαβαστε για τον  Χυμο πατάτας.
4.                         Αράπικα φιστίκια
Τα Αράπικα φυστίκια ειναι πηγή φυτικών πρωτεϊνών και είναι αρκετά καλα για το σώμα.
Τρώγοντας μισό φλιτζάνι φυστίκια θα πάρετε 595 mg καλιο.
5.                              Γιαούρτι
Ενα Σνακ, ολοένα και πιο δημοφιλες, που θα μπορούσε να υποκαταστήσει το πρωινό σας. Το Γιαούρτι είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου και καλίου. 200gr απλό γιαούρτι περιέχει 579 mg καλιο.
6.                              Σταφίδες
Οι  Σταφιδες θα μπορούσε να είναι ενα από τις κορυφαία σνακ σας. Αυτο το πλούσιο σε ζάχαρη σνακ περιέχει 543 mg καλιο, σε ένα μισό ποτήρι. Οι Σταφίδες, επίσης, θα μπορούσε να τις τρωτε,σαν σνακ πριν ξεκινήσετε την άσκηση το πρωί.

7.               Αχιβάδες(μυδια,κυδωνια,κοχυλια)
Έκπληκτικο; Αυτά τα θαλασσινά,σε 100gr, περιέχουν 534 mg κάλιο και 126 θερμίδες.     
Τα Κοχύλια εχουν εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, περισσότερο και από το βοδινό κρέας. Εννέα μικρά κοχύλια, έχουν περίπου 24 χιλιοστόγραμμα σιδήρου. (η συνιστωμενη δοση σίδηρου RDA είναι 18 mg ανά ημέρα για προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες και οκτώ χιλιοστόγραμμα ανά ημέρα για τους ενήλικες άντρες και γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.)
Τα Κοχύλια είναι επισης μια καλή πηγή φωσφόρου, καλίου, ψευδάργυρου, χαλκου, μαγγάνιου και σελήνιου.
Τα Μύδια περιέχουν περίπου 140 χιλιοστόγραμμα των ωμέγα-3 λιπαρών ανά 100 γραμμάρια . 250 με 500 χιλιοστόγραμμα ανά ημέρα μπορεί να είναι χρήσιμα για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας της καρδιάς. Εάν βαρεθηκατε τη κατανάλωση  λιπαρών ψαριών κάθε εβδομάδα για την κάλυψη των συστάσεων, προσθέστε μύδια στις συνταγες σας μερικές φορές το μήνα.
Τα Μύδια έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα στρείδια και τα χτένια, αλλά περίπου την ίδια πρωτεΐνη και λιπαρά, με το κοτόπουλο. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ωστόσο, στα θρεπτικά συστατικά των μυδιων και του κοτόπουλου. Τα Μύδια περιέχουν σημαντικά περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα άλατα από το κοτόπουλο. επιλέξτε ψαρόσουπα από αχιβάδες, από την κοτόσουπα με κρέμα γάλακτος!
Τι γίνεται με τη χοληστερόλη;
Τα Μύδια περιέχουν φυσιολογικες ποσότητες χοληστερόλης. δεν απαγορεύονται για τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη,γιατι  έχει να κάνει περισσότερο με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά ,το περιεχόμενο των θαλασσινών όπως τα μύδια.

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τα οφέλη υγείας των Λεμονιων.

Τα οφέλη υγείας των Λεμονιων.
Το λεμόνι έχει πολλα οφέλη, καθώς και ο χυμός του λεμονιού επίσης.
Ο χυμός λεμονιών είναι μια καλη πηγή της βιταμίνης C. Ένα από τα οφέλη για την υγεία είναι ότι τα λεμόνια και ο χυμός τους μπορουν  να προστατεύσουν  το σώμα σας από τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.
Το Λεμόνι είναι ενα ανεκτίμητο δώρο της φύσης στην ανθρωπότητα. Αυτό το κίτρινο φρούτο όχι μόνο θεραπεύει και ειναι φύλακας της υγείας, αλλά και παλεύει και καταστρέφει τα μικρόβια και τα βακτήρια σαν πολεμιστής.
Τα αμέτρητα οφέλη του λεμονιου εχουν αναφερθει στις θρησκευτικές γραφές,  στη σύγχρονη επιστήμη και σε ιατρικά περιοδικά και βιβλία.
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε πολλά συστατικά , ιδίως κιτρικό οξύ. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιατρική λόγω του κιτρικου οξεος  και της βιταμίνης C που περιεχουν.
Έχουν ιδιαίτερη αξία για τον χυμο τους, ο οποίος χρησιμοποιείται σε πολλα τροφιμα.Ο Χυμός λεμονιού αυξάνει την γεύση και βελτιώνει τη γεύση των διαφόρων φαγητών.
Ο χυμος απο Λεμόνι βοηθά στον καθαρισμό των τοξινών από το σώμα μας. Το δέρμα δεν μπορεί να ειναι υγιες όταν το σώμα σας εχει πολλες τοξίνες! Όταν απαλλαγούμε από τις τοξινες το δέρμα θα δείχνει οπως πρώτα φωτεινο!

Διαβαστε για τις  βιταμίνες

Συνταγη
Ποτο λεμονιου
Υλικα:
Χυμος  3 λεμονιων
2 κ.γ. ζάχαρη η Μελι βιολογικο
1 / 2 φλιτζάνι βρασμένο νερό
1 ποτήρι σόδα η αερουχο αναψυκτικο.
Παγάκια
Μέθοδος:
-Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το βραστό νερό.
-Προσθήκη της σόδας.
-Προσθέστε τα παγάκια.
Για : 2 φλιτζάνια

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τσάι Λεμονόχορτο

                Τσάι Λεμονόχορτο 
               Lemon Grass tea - παγωμένο  
Συστατικά:
1 φλιτζάνι Λεμονόχορτο,ψιλοκομμένο(κατεψυγμενο η Αποξηραμένο )
3 λίτρα νερό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο Τζιντζερ,ψιλοκομμένο
Μέθοδος:
1.Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρολα
2.Σιγοβράστε για 10 λεπτά.
3.Στο τελος βγαλτε το λεμονόχορτο και το τζίντζερ από το νερό και πετάξτε τα.
4.Τοποθετήστε το τσάι σε γυαλινη ή πλαστικη κανάτα και βαλτε τη στο ψυγειο.
5.Σερβίρουμε με φέτα λεμονιού.