Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Tα φυτά στο γραφείο και τα Οφέλη τους.


    Τα Οφέλη των φυτων στο γραφείο. 

                        Για την υγεία 
Η τοποθετηση φυτων σε γλάστρες κοντά στο γραφείο, μας προσφερει παρα πολλα οφελη.
Οι γλάστρες με φυτά δεν φωτίζουν μόνο το γραφείο, αλλά επίσης βοηθουν στη μείωση του στρες και τη βελτίωση της υγείας.

Τα Φυτά εσωτερικού χώρου αυξάνουν τα επίπεδα οξυγόνου στον αέρα. Όταν τα επίπεδα του οξυγόνου είναι υψηλότερα, ειναι λιγότερο πιθανό να υποφερουμε από πονοκεφάλους και κόπωση.

Μια μελέτη, με επικεφαλής την περιβαλλοντολογο ψυχολόγο, Δρ Τίνα Bringslimark, και την ομάδα της, στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωής και το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, στη Σουηδία, διαπιστωσε ότι η διατήρηση γλαστρων με φυτά στο γραφείο μας, βοηθά να μειώσουμε το στρες, την κόπωση, τον ξηρό λαιμό, τον πονοκέφαλο, τον βήχα, και το ξηρό δέρμα .

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα φυτά είναι σε θέση να απομακρυνουν τα μικρόβια και τους ρυπους που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε εκθέσεις του, οι επιβλαβεις ρύποι σε εσωτερικούς χώρους είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που είναι υπεύθυνο για περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο.


Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η συντροφια των φυτών μπορεί να βοηθησουν,μειώνοντας το αισθημα της μοναξιας και της εγκατάλειψης. Αυτό σημαίνει ότι η τοποθετηση μιας γλάστρας στο γραφείο έχει θετική επίδραση στην ψυχική και ψυχολογική ευεξία του ατόμου.

«Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει, ότι τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να συμβάλουν σε χαμηλότερα επίπεδα άγχους», δήλωσε η Δρ Βιρτζίνια Lohr, η οποία ηγήθηκε της μελέτης.

Η μελέτη απέδειξε επίσης ότι τα επίπεδα της σκόνης στο χώρο εργασίας μπορεί να μειωθουν κατα 20 τοις εκατό, εάν τοποθετηθει φυτό με φύλλωμα .
Τα πλουσια σε φύλλωμα φυτα είναι καλύτερα από τα ανθοφόρα φυτά.

"Τα φύλλα των περισσότερων φυτων παράγουν οξυγόνο ,και μπορουν να εξουδετερωσουν τις τοξικές ουσίες που βρισκονται στον αέρα», είπε.

Νωρίτερα,το 2006, μια αλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας,το Washington State University στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο, επίσης, αποκάλυψε ότι η διατήρηση γλαστρων με φυτά γύρω από το γραφείο μπορεί να μειώσει το άγχος και να συμβαλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας. (MEL).

Δειγματα Φυτων.

Γαρδένιες
Η Γαρδένια μπορει να επιζήσει μέχρι και 25 χρόνια. 
Χαρακτηριστικό ειναι το άρωμα της,το οποιο σας βοηθα να ηρεμήσετε.
Μια μελέτη έδειξε οτι η Γαρδένια λειτουργεί αποτελεσματικά ως αντικαταθλιπτικό.


Μελισσόχορτο -Lemon balm.
Βάλσαμο λεμονιών (Melissa officinalis).
Χρήσιμο για την ανακούφιση του άγχους, μπορει να βελτιώσει τη μνήμη,να βοηθήσει στη μείωση της αυπνιας και στις πεπτικές διαταραχές.
Μελέτες του Journal of Clinical Psychiatry εδειξαν οτι η θεραπεία με άρωμα Μελισσόχορτου μπορεί να μειώσει το άγχος των ατόμων με χρόνια άνοια.
Μέντα
Σύμφωνα με το περιοδικό International Journal of Neuroscience, η μεντα χρησιμοποιειται για τη βελτίωση της συγκέντρωσης και την οξυνση της μνήμης.
Με το φυτο αυτο μπορείτε επίσης να ελέγξετε την όρεξή σας.
Αποφύγετε την εκθεση του φυτου αυτου στο ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ποτειστε το με νερό μία φορά την ημέρα.

Sansiviera
Εργάζεστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο καπνό απο τα τσιγάρα; Η Sansiviera μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντίδοτο.
Τα φυτά του τυπου αυτου μπορουν να αφομοιώσουν τη ρύπανση του αέρα και να εξουδετερώσουν τις οσμές.
Εύκολα διατηρουνται στο δωμάτιο, επειδή δεν χρειάζεται να εκτειθονται στον ήλιο κάθε μέρα. Απλά βαλτε τα μία φορά την εβδομάδα σε ευηλιο μερος για να πάρουν λιγο απο το φως του ήλιου.

Κισσός
Το φυτο αυτο μπορει να απορροφησει τους ρύπους που προερχονται απο διαφορα πλαστικα που περιέχουν βενζόλιο.

1 σχόλιο: