Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η βιταμίνη C κατεβαζει τα επίπεδα του ουρικού οξέος

Η βιταμίνη C κατεβαζει τα επίπεδα του ουρικού οξέος

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C δεν ειναι καλη μόνο για την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση ή όταν εισθε ασθενής, αλλά επίσης και για όσους πάσχουν από ουρικό οξύ ή ουρική αρθρίτιδα, μια μορφή αρθρίτιδας που προκαλεί την εμφάνιση φλεγμονής στις αρθρώσεις.
«Η πρόσληψη της βιταμίνης C αποτελεί μια άλλη επιλογή η οποία είναι χρήσιμη για την πρόληψη των ασθενειών της ουρικής αρθρίτιδα», εξήγησε ο Δρ Hyon Choi και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο της Κολουμπια στο Βανκούβερ του Καναδά. Οι ουρική αρθρίτιδα συνήθως εμφανίζεται από την ηλικία των 40 ετων και άνω στους άνδρες, και μερικές φορές και στις γυναίκες.Οι εμπειρογνώμονες λένε οτι η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα.
Η Ουρική αρθρίτιδα, ειναι μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στις αρθρώσεις και συνδέεται με την κατάχρηση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την υψηλή πίεση του αίματος και με μια διατροφή πλούσια σε κρέας και τυρί.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η νόσος προσβαλει  περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους. Μια ερευνα σε 47 000 άτομα, με μια σειρά από προβλήματα υγείας, από το 1986 έως το 2006, διαπίστωσε ότι σε κάθε 500 mg βιταμίνης C, που καταναλώνεται μπορει να μειώσει τον κίνδυνο της ουρικής αρθρίτιδας μέχρι και 17 τοις εκατό.
Ο κίνδυνος μειώνονταν περαιτέρω στο 45 τοις εκατό για εκείνους που κατανάλωναν 1500 mg βιταμίνης C την ημέρα,από εκείνους που κατανάλωναν 250 mg ανά ημέρα, είπε μια ομάδα με επικεφαλής τον Choi που τώρα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ. περίπου 70 mg βιταμίνης C, μπορείτε να πάρετε από ένα πορτοκάλι.Για περισσοτερη  βιταμίνη C παρτε συμπλήρωμα σε χάπι.

Διαβαστε για τις βιταμίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου