Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Οφέλη από τους φρέσκους χυμούς φρούτων

Οφέλη από τους φρέσκους χυμούς φρούτων
 
Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε τα φρούτα είναι να τα τρωτε ωμά, με τη φλουδα τους ή χωρις, με άδειο στομάχι και 20 λεπτά πριν από τα γεύματα.
Αν δεν είστε συνηθισμενος να τρωτε φρούτα ,πινετε τους χυμούς των.. Με αυτό τον τρόπο θα δείτε ότι η όρεξή σας για τα φρούτα θα αυξηθεί.
Τα Φρούτα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα - Τρώτε πολλά φρούτα, αυτο μπορεί να έχει μια μυστηριώδη θεραπευτική επίδραση στον οργανισμο. Ακόμα καλύτερο είναι, να πίνετε πολύ φρεσκοστυμμένα φρουτοποτά, σε τακτική βάση. Θα χρειαστούν περίπου 30 μέρες μέχρι να παρατηρήσετε τα πρωτα αποτελέσματα.
Για Ηθικούς λόγους να τρώτε φρούτα – Τα Φρούτα, δεν πρέπει να θανατωθούν και να σφάζονται για να μπορέσετε να τα φάτε. Τα φρούτα απλώς κρέμονται στα δενδρα και περιμένουν να κοπουν από εσάς!
Τα φρούτα είναι η πιο φυσική τροφή - Όταν δείτε ένα κομμάτι του φρούτου να κρέμεται από ένα δέντρο,ειναι σαν να σας λέει: «Τρώτε τα φρούτα μου,αυτο θα με βοηθήσει να εξαπλωθουν οι σπόροι μου." Ετσι λειτουργεί η φύση. Οι Άνθρωποι τρώνε τα λαχανικά και τα φρούτα και συνεπώς βοηθούν τα φυτά να εξαπλωθουν.
Οι Φρέσκοι χυμοί είναι μια τεράστια πηγή ενζύμων. Στην πραγματικότητα, η "φρεσκάδα" του χυμού είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά, επειδή τα ένζυμα καταστρέφονται από τη θερμότητα. Όταν τρώτε μαγειρεμένα τρόφιμα, δημητριακά, φρούτα, ή λαχανικά, και αν το φαγητό μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες άνω των 114 βαθμών, τα ένζυμα έχουν καταστραφεί από τη θερμότητα.
Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών είναι καλές πηγές βιταμινων. Τα Εσπεριδοειδή (γκρέιπ-φρουτ, πορτοκάλια, κλπ.) παρέχουν ικανη ποσοτητα βιταμίνης C. Ο χυμός καρότων περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, με τη μορφή βήτα-καροτίνης.
Το σώμα σας απαιτεί ορισμένες ποσότητες θρεπτικών ουσιών, ανόργανα άλατα και βιταμίνες κάθε μέρα για να λειτουργήσει στο αποκορύφωμά του. Όλα αυτα βρισκονται σε νωπά προϊόντα, φρούτα, λαχανικά ή χόρτα και μπαχαρικά. Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι έχετε λάβει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για το σώμα σας σε καθημερινή βάση, χρειάζεται να καταναλώνετε μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ένας συνδυασμός μπορεί να σας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσται.
Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν το νερό. –μια ακόμη ουσία που είναι απολύτως απαραίτητη για την καλή υγεία.Περισσότερο από το 65% των περισσότερων κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα είναι κατασκευασμένα από το νερό, καθώς και σε ορισμένους ιστούς, όπως για παράδειγμα στον εγκέφαλο, τα κύτταρα μπορεί να αποτελουνται 80% από νερό.
Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από σημαντικές ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Μερικα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες που ονομάζονται αντιοξειδωτικά, όπως β-καροτένιο, βιταμίνες C και Ε και σελήνιο, που είναι τα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τις μεμβράνες των κυττάρων από τη ζημία των ελεύθερων ριζών.
Διαβαστε για τα Μήλα ,τη  Μπανάνα.το Καρότο και τη Ντομάτα.
Οι Φρέσκοι χυμοί είναι λοιπον,ένα τέλειο συμπλήρωμα διατροφής. Είναι πολύ πιο ισχυρό από τα απομονωμένα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα χάπια βιταμινών. Τα Θρεπτικα στοιχεια αλληλοεπηρεάζονται και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να διαχωρίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου