Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Τα Μαρούλια

                  Τα Μαρούλια (Lactuca sativa)

Γενικές Πληροφορίες
Το Μαρούλι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται από την αρχαιότητα στις περιοχές της Μεσογείου.
Τα φύλλα του είναι υψηλό σε φυτικές ίνες, βοηθαει στην αναιμία και γενική αδυναμία, ειναι διουρητικό, συνιστάται σε όσους έχουν αϋπνία ή ακόμη και να θεραπεύσει την ήπια βρογχίτιδα.
Τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που περιεχει είναι:
Βιταμίνη Α (προστατεύει από τον καρκίνο του αναπνευστικού και του εντέρου σύστημα) και κάλιο. Το πράσινο φυλλο είναι επίσης μια μέτρια καλή πηγή αντιοξειδωτικών.
Βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και χαλκό.
Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό,και αυτη η ιδιοτητα του το καθιστά ιδανικό για διουρητικά για δίαιτες απώλειας βάρους.
Θρεπτικές Πληροφορίες     ανα 100g
Ενέργεια                              13 kcal / 56 kJ
Υδατάνθρακες                           2,32 g
Πρωτεΐνης                                 1,29 g
Χοληστερόλη                          0,00 mg
Φυτικές ίνες                                    1 g
Βιταμίνης Β6                             0,05 mg
Κάλιο                                         257 mg
Ασβέστιο                                     32 mg
Φωσφόρος                                  23 mg
Μαγνησιο                                    13 mg
Ψευδάργυρος                           0,17 mg
Ασκορβικο οξυ                              8 mg
Χαλκος                                    0,023 mg
Μαγγάνιο                                0,133 mg
Νατριο                                           5 mg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου