5 λόγοι για να φάτε σκόρδο
Το σκόρδο είναι περισσότερο από ενα καρυκευμα που μπορεί να προσθέσει στη γεύση των φαγητων? Είναι ένα φυσικό, παραδοσιακό φάρμακο που έχει αντιικες, αντιβακτηριδιακες, και αντιμυκητιακές ιδιότητες.
Η τακτική κατανάλωση σκόρδου έχει συνδεθεί με:
1.Τη βελτίωση των συνολικών επιπέδων χοληστερόλης
2.Τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη μείωση σχηματισμού θρόμβων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής
3.Τη Καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού
4.Την ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, συμπεριλαμβανομένου του πονόλαιμου
5.Τη μείωση των μυκητιασεων και των λοιμώξεων.
Προσοχη.
Η Κατανάλωση ωμού σκόρδου (ψιλοκομμένο ή πουρέ) απελευθερώνει πλήρως το συστατικό, allicin. Το Σκόρδο χάνει αντιβιοτικές ιδιότητες του όταν μαγειρεύετε ή αποξηραινεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου