Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Χυμός για άτομα με αλλεργίες

                   Χυμος φρουτων 
Χυμός για άτομα με αλλεργίες:
Υλικά: για 4 ατομα
250 γραμμάρια καρότα,
350 γραμμάρια πεπονι,
350 γραμμάρια καρπούζι,
300 γραμ. μήλα, και λιγο χυμός λεμόνι,
Χυμος 2 πορτοκαλιων η μανταρινιων.
Πώς να κάνετε τον χυμο:
Βαλτε  όλα τα φρούτα (εκτός εσπεριδοειδών) στην αποχυμωτή και παρτε το χυμό.
Ρίξτε το σε ένα μεγαλο δοχειο, και προσθεστε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιου και ανακατεύετε καλά.
Διατηρείται στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύο.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια:                130 Cal
Πρωτεΐνες:              2,1 g
Λίπος:                       0,9 g
Υδατάνθρακες:       31,9 g

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Χυμος πατάτας.

Για το Στομάχι;
                Χυμος  πατάτας!
Στις πατάτες βρίσκεται μια ουσία που λέγεται Ατροπίνη, και είναι παρούσα σε όλα της τα συγγενικα λαχανικα.
Η  Ατροπίνη, σε μικρές ποσότητες, κανει πραγματικά θαύματα στη βοήθεια και την ανακούφιση απο γαστρεντερικους πόνους και κράμπες. Απλά πίνοντας ένα ποτήρι χυμό βιολογικης πατάτας πριν ή μετά το γεύμα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να χωνέψει το φαγητό, ομαλα και χωρις πόνο! Αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά οφέλη που εχουμε με τη κατανάλωση χυμου πατάτας.
Ξέρατε ότι έχει επίσης σχετιστεί με τον καθαρισμό στο δέρμα και την ανακούφιση του πόνου από ρευματισμούς;
Ο χυμός πατατας ειναι ένα υγιές ποτό για την τόνωση του πεπτικού συστήματος και προστατεύσει το στομάχι από διάφορες παθήσεις. Έλκη στο στομάχι, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ηπατικές διαταραχές μπορεί να αντιμετωπιστουν με την κατανάλωση χυμου πατάτας. Ο χυμός οφελει το πεπτικο συστημα με τη δραστική μείωση των πιθανοτήτων της δυσκοιλιότητας. "

Επειδη ο χυμός πατάτας δεν μπορεί να θεωρηθεί πολύ ευχάριστος στη γευση,μπορεί να αναμειχθεί με άλλους χυμούς: όχι μόνο με το καρότο ή άλλων λαχανικών, αλλά και με φρέσκο χυμό λεμονιού και μέλι. Ειδικότερα, πίνοντας ακατέργαστο χυμό πατάτας αναμεικτο  με λίγο μέλι μπορεί να αφαιρέσει το πλεονάζον ουρικό οξύ από το σώμα και να απολυμανει τα έντερά σας με έναν φυσικό τρόπο.
Επιπλέον, ο χυμός πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της διάρροιας.

 Σημείωση: για τη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για μια διαιτητική αγωγή ειδικά για τις ανάγκες σας.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Χυμος Πορτοκαλι με γιαουρτι.

       Χυμος  Πορτοκαλι με γιαουρτι.
Υλικα:
2 Κύπελλα χυμό πορτοκαλιού
1 μικρή μπανάνα
1 κουταλιά Σιρόπι Αγαύης
½ φλιτζάνι γιαουρτι Vanilla
Πως το κάνετε:
1. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεψτε το μίγμα.
2. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με φέτα πορτοκάλι ή / και γαρνιτούρα.

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Τα Μαρούλια

                  Τα Μαρούλια (Lactuca sativa)

Γενικές Πληροφορίες
Το Μαρούλι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται από την αρχαιότητα στις περιοχές της Μεσογείου.
Τα φύλλα του είναι υψηλό σε φυτικές ίνες, βοηθαει στην αναιμία και γενική αδυναμία, ειναι διουρητικό, συνιστάται σε όσους έχουν αϋπνία ή ακόμη και να θεραπεύσει την ήπια βρογχίτιδα.
Τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που περιεχει είναι:
Βιταμίνη Α (προστατεύει από τον καρκίνο του αναπνευστικού και του εντέρου σύστημα) και κάλιο. Το πράσινο φυλλο είναι επίσης μια μέτρια καλή πηγή αντιοξειδωτικών.
Βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και χαλκό.
Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό,και αυτη η ιδιοτητα του το καθιστά ιδανικό για διουρητικά για δίαιτες απώλειας βάρους.
Θρεπτικές Πληροφορίες     ανα 100g
Ενέργεια                              13 kcal / 56 kJ
Υδατάνθρακες                           2,32 g
Πρωτεΐνης                                 1,29 g
Χοληστερόλη                          0,00 mg
Φυτικές ίνες                                    1 g
Βιταμίνης Β6                             0,05 mg
Κάλιο                                         257 mg
Ασβέστιο                                     32 mg
Φωσφόρος                                  23 mg
Μαγνησιο                                    13 mg
Ψευδάργυρος                           0,17 mg
Ασκορβικο οξυ                              8 mg
Χαλκος                                    0,023 mg
Μαγγάνιο                                0,133 mg
Νατριο                                           5 mg

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Τροπικα φρουτα.

Τροπικα φρουτα.

Μανγκο – Παπάγια- Ανανάς.

          Μανγκο-Mango (Magnifera Indica)

Το μανγκο καλλιεργείται στις περισσότερες τροπικές χώρες και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο γνωστών εξωτικων φρούτων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Α και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικες ίνες είναι ιδανικό για την καθημερινή διατροφή. Επίσης, έχει καθαρτικες και διουρητικές ιδιότητες.
Μπορούν να καταναλωθούν σε γλυκά, χυμούς, και σε φρέσκα κοκτέιλ όπως καλά. Είναι άριστο για δερματικά προβλήματα.
Διατροφικες Πληροφορίες   επι τοις %
Νερό                                             76,1%
Σάκχαρα                                        1,0%
Ασβέστιο                                       0,01%
Ενέργεια                                66 kcal / 277 kJ
φυτικες ινες                                   2,6%
Φωσφορικών                                0,02%
Σίδηρος                                         0,13%
Λιπίδια                                           0,2%
Κάλιο                                            0,05%
Νατριο                                         0,01%
Βιταμίνη Α                                  4500 u.l
Η βιταμίνη C                                0,04%
Πρωτεΐνη                                      0,8%
             Παπάγια (Carica papaya)

Γενικές Πληροφορίες
Η Παπάγια είναι ένα πολύ δημοφιλές τροπικο φρούτο.
Στη Κόστα Ρίκα, είναι γνωστή ως «ο καρπός του δέντρου της καλής υγείας." Έχει ένα οβάλ σχήμα, κίτρινο δέρμα, μαύρους σπόρους και κόκκινη σάρκα.
Εκτιμάται πολυ για την ιδιαίτερη γεύση της.
θεραπευτικες ιδιοτητες:
Η Παπαγια εχει λιγες θερμίδες και ειναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνης Α,Β, βιταμίνη C, Κρυπτοξανθίνη, το λυκοπένιο, phytoene, κάλιο, σίδηρο, φολικό οξύ μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
Περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη με αναλγητικές ιδιότητες.
Ενεργεί ως ήπιο καθαρτικό και μπορει να βοηθήσει στην εξάλειψη εντερικων  παράσιτων.
Διευκολύνει το μαύρισμα, διότι περιέχει μεγάλη ποσότητα ρετινινης (διευκολύνει τη δράση της μελανίνης).
Θρεπτικές Πληροφορίες         ανα 150g
Ενέργεια                                 70 kJ kcal/290
Υδατάνθρακες                               19 g
Λίπος                                               0 g
Φυτικες ινες                                    2 g
Σακχαρα                                         9 g
Πρωτεΐνη                                        0g

                     Ανανάς (Ananas comosus)

Ο ανανας είναι ενα φρούτο εξαιρετικό για την καταπολέμηση πεπτικων προβληματων, πυρετων και ασθενειων του λαιμου.
Θεωρείται ένα χωνευτικό τρόφιμο επειδή περιέχει το ένζυμο βρομελίνη. Περιέχει μηλικό και κιτρικό οξύ, καθώς και ιώδιο, κάλιο, χαλκό, μαγγάνιο και τη ζάχαρη φρούτων (φρουκτόζη). εχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικες ίνες, αλλά χαμηλο σε θερμίδες.
Ο ανανας μπορει να καταναλωθει νωπος, αποξηραμένος, σε χυμούς, γλυκά, και παγωτά.

Έχει αντιβιοτικες  και αντιφλεγμονώδες ιδιότητες, έχει επίσης αποδειχθεί οτι μπορει να βοηθήσει στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης.
Περιέχει δύο πεπτικά ένζυμα (παπαΐνη και βρομελινη) που επιτρέπουν την καλύτερη πέψη των πρωτεϊνών, οπως επίσης και μια μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α.
Θρεπτικές Πληροφορίες       ανα 100g
Πρωτεΐνη                                       1g
Λίπος                                             0 g
Υδατάνθρακες                           14,0 g
Η βιταμίνη Α                             5,0 mg
Η βιταμίνη C                           61,0 mg
ασβεστιο                                  18,0 mg
Φώσφορος                                 8,0 mg
Σιδηρος                                      0,5 mg
Ασκορβικό οξύ                           61 mg
Νιασίνη                                      0,2 mg
Θειαμίνη                                   0,08 mg
Ριβοφλαβίνη                              0,04 mg

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Οι θεραπευτικες ιδιοτητες της φλουδας καρπουζιου

Οι θεραπευτικες ιδιοτητες της          φλουδας καρπουζιου 
Μην πετάτε τη φλουδα απο το καρπούζι!
Το Καρπούζι είναι ενα καλοκαιρινο φρούτο που χαρη στην υψηλη  περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να μειώσει τη δίψα. Επιπλέον, το καρπούζι περιέχει επίσης διάφορα είδη των βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών ουσιών και πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν σε εναλλακτικές θεραπείες, όπως πυρετό, δυσκολία στην αφόδευση, πονόλαιμος, ηπατίτιδα, υψηλή πίεση του αίματος, ανικανότητα, υψηλο ουρικό οξύ , και μπορει να αφαιρέσει τις ρυτίδες στο πρόσωπο.
 Ωστόσο, είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι περισσότεροι καταναλωτές τρώνε μόνο τον καρπό του καρπουζιού που έχει χρώμα κόκκινο, ενώ τη λευκή σάρκα που ειναι κοντά στο δέρμα τη πετάνε.
Η φλούδα του καρπουζιου  είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη. Οι βιταμίνες που βρίσκονται στην φλούδα του καρπουζιού περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Α, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C. Περιέχει επίσης την κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, βήτα-καροτίνη, και το λυκοπένιο το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία.
Η βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και οι πρωτεΐνες που βρισκονται στη φλούδα του καρπουζιού μπορεί να χρησιμοποιηθουν για το δέρμα, και κανουν τα μαλλιά λαμπερα. Ενώ η β-καροτίνη και το λυκοπένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιοξειδωτικό και να ενισχύσουν το δέρμα του προσώπου και την πρόληψη των ρυτίδων στο πρόσωπο. Το λυκοπένιο είναι ένα από τα στοιχεία των καροτενοειδών όπως η βήτα-καροτίνη. Το Λυκοπένιο στο καρπούζι μπορεί να κάνει το δέρμα του προσώπου εξετάσουμε πιο ακτινοβόλο, φρέσκο, και μας κανει νεότερους. Το Λυκοπένιο μπορεί επίσης να αυξήσει τη γονιμότητα και βοηθούν τους άνδρες σεξουαλικα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η έρευνα δείχνει ότι το περιεχόμενο της κιτρουλίνης στο καρπούζι έχει παρόμοια αποτελέσματα με το Viagra, αλλά εντελώς χωρίς παρενέργειες.
Σε ορισμένες χώρες όπως στη Νότια Αμερική, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, και τις αραβικες, με οι φλουδες απο καρπούζι, τρώγεται συχνά ως πίκλες  ή ως λαχανικό.
Το αποτέλεσμα μιας έρευνας στην Ιορδανια, δείχνει ότι φλουδα του  καρπουζιου μπορεί να θεραπεύσει τουλάχιστον πέντε είδη ασθενειών.
Τη χρόνια υψηλή πίεση αίματος, τη φλεγμονή των νεφρών,τη δύσκολη ούρηση, τη δυσκοιλιοτητα και την υδρωπικία.
1.Για την υψηλή πίεση του αίματος συμβουλεύεται να στεγνώσετε την φλουδα του καρπουζιού και στη συνέχεια την θρυμματίζετε. Κάθε μέρα, λαμβάνονται 20 g από τη φλουδα , μαγειρεμένη με λίγο νερό. Ασθενείς με υψηλη πιεση που το έπιναν τακτικά για ένα μήνα, θα μπορούν να θεραπευτούν .
2.Για τις τέσσερις άλλες ασθένειες συμβουλευεται να κόψετε την φλουδα του καρπουζιού σε μικρα κοματια,τα μαγειρευετε λιγο,κατοπιν τα κανετε  ζύμη και στη συνέχεια τα αποθηκεύετε σε γυάλινες φιάλες οι οποίες είναι καλα κλεισμενες. Είναι καλο να τρωτε μια κουταλιά την ημέρα πριν από το πρωινό και για ένα μήνα.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Τα Φρούτα του καλοκαιριου.

              Πεπόνι και καρπούζι
          Τα Φρούτα του καλοκαιριου.

Πεπόνι και Καρπούζι, Πηγή Νερού και βιταμίνη Α
Για υγιή μάτια και για να να βελτιώσετε την αντοχή σας.

Πεπόνι
Γενικές Πληροφορίες
Εχει λιγες θερμίδες και σάκχαρα,
Συνιστάται για τους διαβητικούς,
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ανάλογα με το χρώμα τους, το πάχος του δέρματος, το βαθμό της γλυκύτητας ή του μεγέθους της

Το πεπόνι περιέχει περίπου 95% νερο.
Το Πεπόνι περιέχει επισης πολύ βιταμίνη Α, Β και C και πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο.
Τα οφέλη υγείας του πεπονιου στον οργανισμού μας είναι τα εξής:
Ως αντικαρκινικό.
Ως ένα πολύ καλό διουρητικό
Ως προληπτικο της δυσκοιλιότητας.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Εμποδίζει την πήξη του αίματος.
Μειώνει τον κίνδυνο νεφροπάθειας.
Εάν συνδυαστεί με λεμόνι,το πεπόνι μπορεί να καταστείλει την ουρική αρθρίτιδα
Θεραπευει τις καούρες.
Θρεπτικά συστατικά         ανα 100g
Θερμίδες                           52,4 kcal/250kJ
Υδατάνθρακες                         13.1(g)  
Φυτικες Ινες                               0,8 g
Κάλιο                                        320 mg
Μαγνήσιο                               11.8 mg
Ασβέστιο                                 15,8 (mg)
Σιδηρος                                     0,4 (mg)
Βιταμίνη C                                  32 (mg)
Φωσφορικά άλατα                    2.7 (mg)
Προβιταμίνη Α                                 3(g)  

Καρπουζι
Το Καρπούζι ειναι πλουσιο σε λυκοπένιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C,και βιταμίνη B6.
Το καρπούζι περιέχει λυκοπένιο που μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του προστάτη και των καρδιακών προσβολών. Οχι μόνο αυτό,τα κόκκινα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία των ματιών.
Η βιταμίνη C επίσης που προέρχεται από τα φρούτα είναι χρήσιμη για την προστασία από τους ιούς και τις ελεύθερες ρίζες.
Η συγκέντρωση της βιταμίνης B6 συμβάλλει επίσης στην παραγωγή των χημικών ουσιων στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη, η οποία μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος.
Διατροφικές ιδιότητες     ανα 100gr
Νερό                                         90,3 g  
Θερμίδες                                  35 Kcal
Πρωτεΐνη                                   0,6 g
Κάλιο                                       158 mg
Φυτικες ινες                              3,0 g
Vitam.C                                     10 mg
Υδατάνθρακες                            7,7 g
 Vitam. Α                                    58 mg
Λίπος                                          0,2 g

Χυμος Καρπούζι

                       Χυμος Καρπούζι 
Τωρα το καλοκαιρι ενας χυμος καρπουζιου ειναι οτι πρεπει για να δροσιστειτε.
Υλικα
250 γρ φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια
500 gr καρπούζι, σε κύβους
250 ml κρύο νερό
150 γραμμάρια πάγο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Πώς να τον κάνετε:
1.Βαλτε σε ένα μπλέντερ: τις φράουλες, το καρπούζι, το παγωμένο νερό, τον πάγο και το μέλι. Αλεστε έως ότου όλα λειωσουν.
2. Ρίξτε τα μέσα σε ποτηρια και σερβίρετε αμέσως.
*Για 5 ποτηρια

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Καρότο

           Καρότο: Το αναζωογονητικό
                                                                                                                                
Το «ταπεινό» καρότο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, Β και C, καθώς επίσης και πολύτιμα ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Η τακτική κατανάλωση καρότων αποτελεί θαυμάσια δυναμωτική αγωγή, ειδικά για όσους αισθάνονται αδύναμοι και καταβεβλημένοι, όσους υποφέρουν από στρες και όσους αναρρώνουν από κάποια ασθένεια. Το καρότο προάγει την ανάπτυξη και την ενεργητικότητα των παιδιών και των εφήβων, και τους βοηθά να χτίσουν γερό οργανισμό με υγιείς ιστούς και όμορφο δέρμα. Ο σίδηρος που περιέχει αυξάνει τα επίπεδα της αιμογλοβίνης και καταπολεμά την αναιμία, ενώ η βήτα - καροτίνη βελτιώνει την όραση και γενικά φροντίζει τα μάτια. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η βήτα - καροτίνη μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων, και ιδιαίτερα εκείνων στους πνεύμονες και στο πάγκρεας που οφείλονται στο κάπνισμα.



Το καρότο πρωτοκαλλιεργήθηκε στο Αφγανιστάν και την Εγγύς Ανατολή και ήταν γνωστό στην αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα, αναφέρεται ότι ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε ως τονωτικό για το στομάχι και αργότερα, από το Γαληνό, ως θεραπεία για τον τυμπανισμό. Στην Κρήτη, κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, οι σπόροι του καρότου χρησιμοποιήθηκαν για τον περίφημο τότε «Μιθριδάτη», που προστάτευε από την επίδραση κάθε είδους δηλητηρίου. Τη δεκαετία του 1960, Ρώσοι επιστήμονες απόσταξαν και απομόνωσαν μια ουσία, που ονόμασαν Daucarine, η οποία έδειξε πως είχε την ικανότητα να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, ιδιαίτερα στην περιοχή του κεφαλιού, όπως επίσης και να προστατεύει από τις αρτηριακές και τις καρδιακές παθήσεις. Στη Ρωσία συνιστούν φρέσκο χυμό καρότου με μέλι και λίγο νερό για τη θεραπεία του κρυώματος και του βήχα.

Φημισμένο για τις χωνευτικές του ιδιότητες, το καρότο δίκαια ονομαζόταν «ο καλύτερος φίλος του εντέρου». Σε χυμούς και σούπες, ρυθμίζει την δραστηριότητα των εντέρων και προάγει την ομαλή τους λειτουργία, καταπολεμώντας έτσι την δυσκοιλιότητα και τη διάρροια. Καταπραΰνει τις βλεννώδεις μεμβράνες ολόκληρου του πεπτικού συστήματος και μειώνει τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές. Απλή καροτόσουπα μπορεί να δίνεται στα νήπια για την αντιμετώπιση της οξείας διάρροιας και των πεπτικών προβλημάτων. Η δίαιτα με χυμό καρότου είναι γνωστή καθαριστική αγωγή για το συκώτι και στη Γαλλία τα καρότα αποτελούσαν μια διαδεδομένη θεραπεία για τις παθήσεις του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης. Ένα ποτήρι καροτοχυμού μισή ώρα πριν το πρωινό βοηθά στην αποβολή των σκουληκιών και αποτελεί άριστο μέσο για την αντιμετώπιση των νηματοσκωλήκων στα παιδιά.

                                  Θεραπευτικές ιδιότητες
•Το καρότο ανοίγει την όρεξη και αυξάνει την έκκριση των πεπτικών υγρών. Είναι καλή θεραπεία για τον τυμπανισμό, τους κολικούς, την κολίτιδα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τις μολύνσεις του εντέρου και τα πεπτικά έλκη.
•Οι διουρητικές ιδιότητες του καρότου ανακουφίζουν από την κατακράτηση υγρών και την κυστίτιδα. Είναι αποτοξινωτικό και χρησιμεύει στην αντιμετώπιση του εκζέματος και της ακμής. Επίσης, βοηθά στις περιπτώσεις αρθρίτιδας και ουρικής αρθρίτιδας.
•Η αποχρεμπτική του δράση βοηθά στην ρευστοποίηση και αποβολή της βλέννας από τους πνεύμονες, σε περιπτώσεις βήχα, βρογχίτιδας και άσθματος.
•Οι αντισηπτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην πρόληψη και τη θεραπεία των λοιμώξεων από βακτήρια και ιούς, όπως οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και οι παιδικές αρρώστιες (ιλαρά, ανεμοβλογιά).
•Τα αντιοξειδωτικά βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνουν τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τις εκφυλιστικές παθήσεις, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν την καρδιά και το κυκλοφορικό.
•Η κατανάλωση 1 - 2 καρότων καθημερινά μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 10% και βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών και αρτηριακών παθήσεων.
ΠΗΓΗ: healing drinks  - Anne McIntyre