Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Παντζάρι Φαρμακο για την πίεση

Ο Χυμός παντζαριου και τα οφέλη του
Φαρμακο για την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μια καθημερινή χρηση χυμου παντζαριων μπορεί να κάνει θαύματα για την υπέρταση και πολλές καρδιαγγειακές παθήσεις, λένε οι ερευνητές στο Barts και το London School of Medicine.

Η μελέτη με επικεφαλής τον καθηγητή Amrita Ahluwalia του William Harvey Research Institute στο Barts και το London School of Medicine, και ο καθηγητής Μπεν Βενιαμίν της Χερσονήσου Ιατρική Σχολή, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση μόλις 500ml του χυμού τεύτλων την ημέρα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε ένα σημαντικό επίπεδο.

Η μελέτη αυτή αποκάλυψε ότι η πρόσληψη των διατροφικών νιτρικών στο χυμό παντζάρι, ακριβώς όπως και στα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.


Διαπιστώθηκε σε υγιείς εθελοντές ότι η αρτηριακή πίεση μειώθηκε κατά μόλις 1 ώρα από κατάποση χυμού τεύτλων, με μεγαλυτερη πτώση να εμφανίζεται 3-4 ώρες μετά την κατάποση. Στην πραγματικότητα, σε σημαντικό βαθμό από τη μείωση υπηρχε μέχρι έως και 24 ώρες μετά την κατάποση.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι η κατανάλωση χυμού παντζαριων, ή η κατανάλωση άλλων πλούσια σε νιτρικα, λαχανικά, μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος να διατηρηθεί ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο American Heart Association.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου