Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Υγιης τροπος για να τρωτε Τηγανητές πατάτες

Υγιης τροπος για να τρωτε Τηγανητές πατάτες
           Μουλιαστε σε νερο τις πατάτες 
Όλοι αγαπούν τις τηγανητές πατάτες, αλλά γνωρίζατε ότι όταν τροφές πλούσιες σε άμυλο, μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργείται το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο.
Τώρα, μια νέα βρετανική μελέτη δείχνει ότι μπορεί κανείς να μειώσει τα επίπεδα του καρκινογόνου ακρυλαμίδιου , απλά με την εμβάπτιση των πατατων σε νερό πριν το τηγάνισμα τους.
Το ακρυλαμίδιο ,βασικά δημιουργείται όταν οι πατατες τηγανιζονται πάνω από τους 120 βαθμούς.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το μούσκεμα για 30 λεπτά μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό ακρυλαμιδίου μέχρι 38 τοις εκατό και για δύο ώρες μεχρι και 48 τοις εκατό.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μόνον οταν η πατάτα ήταν τηγανισμενη με ένα ελαφρύ χρώμα. Δεν είναι σαφές αν η ίδια μείωση θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν οι τηγανιτές πατάτες μαγειρεύονται εως ένα βαθύ, σκούρο καφέ χρωμα.

2 σχόλια: